Това каза политологът доц. Даниел Смилов пред NOVA NEWS. Според него

...
Това каза политологът доц. Даниел Смилов пред NOVA NEWS. Според него
Коментари Харесай

Политологът Д. Смилов: ГЕРБ разделя ДБ и ПП! БСП, ГЕРБ и ДПС могат да подкрепят Янев

Това сподели политологът доцент Даниел Смилов пред NOVA NEWS.

 

Според него в някакъв смисъл беше ясно, че няма да успее този втория мандат.

" Новата година стартира, както приключи остарялата. Политическа партия имаха първокласен претендент за министър председател, диалогичен човек, само че нямат болшинство. Едно държавно управление на малцинство на Демократична България и Политическа партия и различно болшинство, прави подобен ход доста рисков. Тежестта е върху ГЕРБ, не могат да разрешат служебно държавно управление на Радев да управлява чак до локалните избори. Ако твърдо не желаят вид с БВ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, би трябвало да поддържат Демократична България. Ако президентът даде мандат на Българска социалистическа партия, ще се види, че им дава опция за предизборна акция, само че те имат минимален късмет за сформиране на държавно управление ", разяснява той.

По думите му в случай че Демократична България получи третия мандат евентуално ще се повтори сюжетът от втория, тъй като те първо ще се координират с Политическа партия.

 

" Българска социалистическа партия обаче няма да ги поддържа. Оттам нататък е евентуално да се стигне до диалози с ГЕРБ. Има огромен препъникамък за сформиране на държавно управление на Демократична България и Политическа партия в този парламент - депутатите на ГЕРБ. Партията на Борисов обаче би трябвало съществено да се реформира, с цел да вземат участие във властта. Трябва да стане знамение, с цел да се промени общата картина ", счита Смилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР